Аспекти класифікації та експертизи лимонів при проведенні судової товарознавчої експертизи
Анотація
Проаналізовано особливості проведення експертизи цитрусових плодів, зокрема лимонів, з метою їхньої класифікації за Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності. Розглянуто методологічні підходи до класифікації цитрусових плодів у межах товарознавчої експертизи. Визначено основні діагностичні завдання, які повинен вирішити судовий експерт під час дослідження лимонів. Сучасні методи аналізу дають змогу проводити комплексне дослідження лимонів на різних рівнях – молекулярному, хімічному та морфологічному – для отримання об’єктивних даних щодо їхньої якості, безпеки та інших важливих характеристик. Ці дані можуть бути корисними в судових процесах для визначення походження, відповідності стандартам якості та вирішення спорів. Узагальнено інформацію про характерні дефекти цитрусових плодів (лимонів) та дефекти, властиві продукції низької якості з ознаками псування. Детально описано механізм проведення судової товарознавчої експертизи лимонів.
Завантаження
Посилання
Nazarenko, L. O. (2014). Examination of goods. Examination of food products. Center of Educational Literature.
Koltunov, V. A., & Romanenko, O. L. (2012). Subtropical and tropical fruits. Kyiv National University of Trade and Economics.
Balabak, A. F., Polishchuk, V. V., Kozachenko, I. V., & Babii, V. V. (2021). Evaluation of varieties (Citrus limon L.) according to economic and biological characteristics. Collected Works of Uman National University of Horticulture, 98(1), 220–229. https://doi.org/10.31395/2415-8240-2021-98-1-220-229.
Ponomarov, P. Kh., Dontsova, I. V., & Hirniak, L. I. (2006). Commodity research of tropical and subtropical fruits. Center of Educational Literature.
Shostak, L. V. (2023). Examination of goods and services. Lesya Ukrainka Volyn National University.
Kolomiiets, T. M., Prytulska, N. V., & Romanenko, O. L. (2001). Examination of goods. Kyiv National University of Trade and Economics.
Nazarenko, L. O. (2013). Examination of goods: slide course (section “Examination of food products”). Center of Educational Literature.
Dontsova, I. V. (2019). Modern methods of citrus fruits product treatment and safety of their consumption. Herald of Lviv University of Trade and Economics. Technical sciences, 22, 64–68. https://doi.org/10.36477/2522-1221-2019-22-11.
Nazarenko, L. O. (2017). Identification and falsification of food products: slide course. Kyiv.
Koltunov, V. A. (2004). Quality of fruits and vegetables and technology of its storage (Vol. 2). Kyiv National University of Trade and Economics.
Авторське право (c) 2024 В. Б. Кучерявенко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.