Особливості класифікації сирокопчених ковбас при проведенні судової товарознавчої експертизи
Анотація
Окреслено методичні особливості проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас, проаналізовано теоретичні та практичні проблеми їх товарознавчого дослідження, визначено товарознавчі аспекти сирокопчених ковбас та їхніх дефектів, систематизовано інформаційні дані щодо алгоритму проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас із метою перевірки на наявність характерних дефектів. Перелічено етапи проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас. Запропоновано рекoмендaцiї щoдo oцiнки якoстi сирокопчених ковбас для експертних oргaнiзaцiй i споживачів.
Завантаження
Посилання
Kernasiuk, Yu. (2018, August 10). Meat market: main trends. Agribusiness Today. https://agro-business.com.ua/agro/ekonomichnyi-hektar/item/11153-rynok-miasa-osnovni-trendy.html.
Peshuk, L. V., & Klymenko, A. V. (2011). Composition for making raw smoked sausages for gourmets (Patent of Ukraine 69013, MPK A23L 1/315, A23L 1/317).
Bal-Prylypko, L. V. (2010). Technology of meat storage, preservation and processing. KVITs.
Klymenko, M. M., Vinnikova, L. H., Bereza, I. H. et al. (2006). Meat and meat products technology (M. M. Klymenko, Ed.). High Education.
Vinnikova, L. H. (2000). Theory and practice of meat processing. SMYL.
Incze, K. (1998, August 30 – September 4). Dry fermented sausages [Conference presentation abstract]. 44th International Congress of Meat Science and Technology “Meat Consumption and Culture”, Barcelona, Spain.
Peshuk, L., Ryabovol, M., & Klymenko, A. (2013). Development of smoked sausages of new generation. Ukrainian Food Journal, 2(2), 186–191.
Kyshenko, I. I., Topchii, O. A., Kryzhova, Yu. P., & Rybachuk, O. I. (2014). Starter crops for the production of smoked sausages. Food Science and Technology, 3(28), 23–27.
Tishkina, N. M., Lieshchova, M. O., & Іesina, E. V. (2018). Microstructural analysis of the quality of forcemeat in smoked sausages. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 20(83), 268–273. https://doi.org/10.15421/nvlvet8353.
Lorenzo, J. M., Gómez, M., & Fonseca, S. (2014). Effect of commercial starter cultures on physicochemical characteristics, microbial counts and free fatty acid composition of dry-cured foal sausage. Food Control, 46, 382–388. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2014.05.025.
Kovbasenko, V. M. (2006). Veterinary and sanitary expertise with the basics of technology standardization of livestock products (Vol. II). INKOS.
Malyhina, V. D., Tytarenko, L. D., Porodina, L. V. et al. (2009). Basics of examination of food products. Kondor.
Syrokhman, I. V., & Lozova, T. M. (2009). Commodity science of meat and meat products. Center of Educational Literature.
Sachko, A. V., & Kobasa, I. M. (2017). Identifier for detection of falsification. Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University.
Prytulska, N. V. (2005). Identification of Ancient Traditions: Theory and Practice. Kyiv National University of Trade and Economics.
Авторське право (c) 2024 Є. М. Собакарь, Я. О. Кулик
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.