Особливості класифікації меду при проведенні судової товарознавчої експертизи
Анотація
Окреслено методичні аспекти проведення судової товарознавчої експертизи меду, визначено теоретичні й практичні проблеми товарознавчого дослідження меду, виявлено товарознавчі особливості меду та його дефектів, запропоновано систематизацію інформаційних даних щодо особливостей проведення судової товарознавчої експертизи меду щодо характерних дефектів. Представлено етапи проведення судової товарознавчої експертизи меду. Наведено рекомендації щодо оцінки якості меду для експертних організацій i споживачів.
Завантаження
Посилання
De-Melo, A., Almeida-Muradian, L., Sancho, M., & Pascual Maté, A. (2017). Composition and properties of Apis mellifera honey: A review. Journal of Apicultural Research, 57(1), 5–37. http://doi.org/10.1080/00218839.2017.1338444.
Kutsak, R. S., & Kaplan, O. V. (2015). Veterinary and sanitary expertise of honey different geographical origin. Science and Technology Bulletin of Scientific Research Center for Biosafety and Environmental Control of Agro-Industrial Complex of Dnipropetrovsk State Agrarian and Economic University, 3(4), 84–87.
Becerril-Sánchez, A. L., Quintero-Salazar, B., Dublán-García, O., & Escalona-Buendía, H. B. (2021). Phenolic compounds in honey and their relationship with antioxidant activity, botanical origin, and color. Antioxidants, 10(11). https://doi.org/10.3390/antiox10111700.
Machado, A. M., Miguel, M. G., Vilas-Boas, M., & Figueiredo, A. C. (2020). Honey Volatiles as a Fingerprint for Botanical Origin – A Review on Their Occurrence on Monofloral Honeys. Molecules, 25(2). https://doi.org/10.3390/molecules25020374.
Lazarević, K. B., Jovetić, M. S., & Tešić, Ž. L. (2017). Physicochemical Parameters as a Tool for the Assessment of Origin of Honey. Journal of AOAC International, 100(4), 840–851. https://doi.org/10.5740/jaoacint.17-0143.
Samchuk, H. P. (2016). Status and trends of national and international honey markets. Young Scientist, 12(40), 958–961.
Dankevych, V. Ye., Dankevych, Ye. M., & Pyvovar, P. V. (2018). Forming conjuncture in the world honey market: current state and prospects for Ukrainian exporters. Agricultural and Resource Economics, 4(2), 37–54.
Kai, W., Sha, Ya., & Xiaofeng, X. (2023). Natural Toxins in Honey. In G. W. Smithers (Ed.), Encyclopedia of Food Safety (2nd ed.) (pp. 544–563). Academic Press.
Bodor, Z., Benedek, C., Behling, H., & Kovacs, Z. (2023). Fusion of electronic tongue and NIRS for the detection of heat treatment of honey. LWT, 186, 115–219. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2023.115219.
Dubinina, A. A., Ovchynnikova, I. F., Dubinina, S. O. et al. (2010). Methods of determining falsification of goods. Professional.
Lazarieva, L. M., Kovtun, V. A., & Shtanhret, L. I. (2015). Quality analysis of the honey from western region of Ukraine. Veterinary Medicine, 101, 57–59.
Kahanets, O. (2010). Evaluation of honey according to international and national criteria. Food Industry of Agriculture, 1, 26–29.
Vidican, C., & Rotarescu, R. (2010). Impact assessment of thermal processimg and storage conditions on enzymatic activity and HMF content in honey. Carpathian Journal of Food Science and Technology, 2(1), 3–13.
Turynskyi, V. M., & Adamchuk, L. O. (2015). Important issues development of beekeeping. Scientific Bulletin of the National University of Bioresources and Nature Management of Ukraine. Series: Technology of Production and Processing of Animal Husbandry Products, 223, 190–195.
Kędzierska-Matysek, M., Florek, M., & Wolanciuk, A. (2016). Characterisation of viscosity, colour, 5-hydroxymethylfurfural content and diastase activity in raw rape honey (Brassica napus) at different temperatures. Journal of Food Science and Technology, 53(4), 2092–2098. https://doi.org/10.1007/s13197-016-2194-z.
Malynka, О., Antipina, О., & Derechina, А. (2023). Examination of samples of flower honey and study of the conditions of its stabilization. Scientific Works, 86(2), 13–21. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i86.2480.
Авторське право (c) 2023 П. П. Канівець
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.