Карантинні та протиепідемічні заходи як елемент надзвичайного права в Україні

Ключові слова: карантинні заходи, протиепідемічні заходи, надзвичайне право в Україні, діяльність державних органів у надзвичайних правових режимах.

Анотація

Розглянуто поняття надзвичайного права в Україні, його розвиток і роль у сучасному суспільстві. Проаналізовано законодавчі та нормативно-правові акти, що регулюють надзвичайний стан і дії в умовах надзвичайних ситуацій, таких як природні катастрофи, військовий конфлікт, пандемії тощо. Розглянуто аспекти надзвичайного права, такі як повноваження державних органів, права й обов’язки громадян у період надзвичайних подій. Проаналізовано вплив надзвичайного права на права людини, демократію та засади правової держави в Україні. Зроблено висновок, що до основних напрямів удосконалення та розвитку карантинних і протиепідемічних заходів у системі надзвичайного права необхідно віднести покращення нормативно-правового регулювання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

О. О. Левицький, Національна академія внутрішніх справ, м. Київ

Аспірант.

Посилання

Seliukov, V. S., & Makarenko, V. S. (2021). Problems of Community Policing in Terms of Quarantine Restrictions. Law and Safety, 1(80), 62–66. https://doi.org/10.32631/pb.2021.1.08.

Kuznichenko, S. O. (2011). Emergency administrative and legal regimes: foreign experience and the Ukrainian model. Odessa State University of Internal Affairs.

Husariev, S. D., & Tykhomyrov, O. D. (Eds). (2017). Theory of the state and law. National University of Internal Affairs; Education of Ukraine.

Опубліковано
2023-10-04
Як цитувати
Левицький, О. О. (2023) «Карантинні та протиепідемічні заходи як елемент надзвичайного права в Україні», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 102(3 (Part 2), с. 239-249. doi: 10.32631/v.2023.3.46.
Розділ
Актуальні проблеми правоохоронної діяльності