Особливості класифікації та експертизи вершкового масла і спредів

  • Н. В. Криворучко Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України https://orcid.org/0009-0008-8732-6447
  • Т. С. Кириченко Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України https://orcid.org/0009-0009-6640-1329
Ключові слова: митна експертиза, масло вершкове, спред, якість, класифікація, фальсифікація.

Анотація

Розглянуто аспекти проведення судової товарознавчої експертизи вершкового масла і спредів, визначено окремі аспекти фальсифікації товарів «масло вершкове» та «спред», їх ідентифікацію й особливості класифікації в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. Наведено етапи проведення судової товарознавчої експертизи вершкового масла і спредів. Визначено загальні рекомендації щодо товарознавчої оцінки якості зазначених товарів для споживачів та експертних організацій.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографії авторів

Н. В. Криворучко, Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Відділ товарознавчих та гемологічних досліджень (заступник завідувача).

Т. С. Кириченко, Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Відділ товарознавчих та гемологічних досліджень (старший судовий експерт).

Посилання

Vоrоbets, M. M., Sаchkо, А. V., & Kоbаsа, І. M. (2017). Identification and methods for detecting falsification. Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University.

Stasiuk, A. H., Shpak, S. O., Babytskyi, V. V., & Piatak, V. S. (2020). Determination of the quality and safety of dairy raw materials in the conditions of milk processing enterprises. Technology of Production and Processing of Livestock Products, 13, 4–6.

Tіkhоsоvа, H. А., Verbytskyі, О. M., & Kаlіnskyі, Ye. О. (2019). Customs control and examination of goods. Оldі-Plus.

Prytulskа, N. V. (2005). Identification of food products: theory and practice. Kyiv National University of Trade and Economics.

Dubіnіnа, А. А., Оvchynnіkоvа, І. F., Dubіnіnа, S. О. et al. (2010). Methods for detecting falsification of goods. Prоfessіоnаl.

Tyshchenkо, Ye. V., & Pоnоmаrоv, P. Kh. (2005). Commodity of food fats (2nd ed.). Kyiv National University of Trade and Economics.

Dubіnіnа, А. А., Sоrоkіnа, S. V., & Zelnіchenkо, О. І. (2010). Customs Affairs. Center of Scientific Literature.

Zаzhаrskа, N. M., Kutsаk, R. S., Bіben, І. А., & Kunіevа, L. V. (2017). Veterinary and sanitary expertise. Workshop. Dnipro.

Опубліковано
2024-03-29
Як цитувати
Криворучко, Н. В. і Кириченко, Т. С. (2024) «Особливості класифікації та експертизи вершкового масла і спредів», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 104(1 (Part 1), с. 188-200. doi: 10.32631/v.2024.1.16.
Розділ
Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; ОРД