Окремі аспекти зупинення досудового розслідування кримінального провадження в умовах воєнного стану (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Здійснено порівняння та висвітлено окремі підстави зупинення та відновлення кримінального провадження в умовах воєнного стану. Акцентовано увагу на тому, що метою інституту зупинення досудового розслідування є збереження строку досудового розслідування за обставин, визначених кримінальним процесуальним законодавством. Зроблено висновок, що визначення підстав зупинення досудового розслідування в умовах воєнного стану в окремих розділах Кримінального процесуального кодексу України є недоцільним і таким, що може призводити до проблем під час практичної реалізації, а різні наслідки скасування прийнятих рішень про зупинення досудового розслідування та зупинення строку досудового розслідування можуть призвести до зловживань.
Keywords: досудове розслідування; зупинення кримінального провадження в умовах воєнного стану; наслідки скасування рішень про зупинення досудового розслідування і зупинення строку досудового розслідування; відновлення кримінального провадження; Кримінальний процесуальний кодекс України.