Правові засади взаємодії суб’єктів владних повноважень щодо забезпечення реабілітаційної допомоги військовослужбовцям в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Наукове дослідження присвячено визначенню особливостей взаємодії різних органів влади для забезпечення надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям в Україні. Проаналізовано законодавчі та підзаконні акти, які регулюють відносини у сфері охорони здоров’я, а також повноваження окремих суб’єктів владних повноважень. Вивчено праці дослідників, присвячені проблемам надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям в Україні. Визначено напрями взаємодії органів влади під час надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям. Запропоновано зміни і доповнення до національного законодавства.
Keywords: реабілітаційна допомога; взаємодія; орган влади; повноваження; правове регулювання; реабілітаційний заклад; суб’єкт владних повноважень.