Діяльність адміністративного судочинства під час воєнного стану в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Проаналізовано проблеми доступу до адміністративного судочинства в Україні в умовах воєнного стану. Зокрема, розглянуто необхідність забезпечення правосуддя в умовах активних бойових дій, коли правопорушення не припиняються, а доступ до суду ускладнений. Наголошено на важливості дотримання принципів верховенства права, свободи і справедливості. Окрему увагу приділено змінам у судовій системі, викликаним фінансовими труднощами, а також необхідності правового врегулювання для ефективного функціонування адміністративного судочинства під час війни, ураховуючи виклики, пов’язані з участю сторін у процесах.
Keywords: адміністративне судочинство; воєнний стан; доступ до правосуддя; процесуальні права; підслідність.