Галузева належність відносин із проходження служби працівниками Державного бюро розслідувань (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
У статті розглянуто наукові напрацювання щодо визначення галузевої належності правовідносин, пов’язаних із проходженням служби у правоохоронних органах. Проаналізовано трудово-правовий статус різних категорій працівників Державного бюро розслідувань. Обґрунтовано, що службу осіб рядового і начальницького складу, а також державних службовців Державного бюро розслідувань слід вважати різновидом несамостійної найманої праці спеціального характеру, а відносини із проходження такої служби – трудовими правовідносинами, які належать до сфери дії трудового права.
Keywords: працівник; трудові відносини; правоохоронні органи; служба; праця; трудова діяльність