Зарубіжний досвід правового регулювання корпоративної етики: новели для України (на прикладі Федерального бюро розслідувань США) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
У статті досліджено актуальні питання зарубіжного досвіду правового регулювання корпоративної етики на прикладі Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки. Наголошено, що нормативно-правова база, яка регулює питання корпоративної етики Федерального бюро розслідувань, має закритий характер: її положення доступні лише для співробітників Бюро. Визначено, що корпоративна етика Федерального бюро розслідувань ґрунтується на таких цінностях, як суворе дотримання положень Конституції США, співчуття, лідерство, повага до гідності всіх громадян, яких Федеральне бюро розслідувань покликане захищати, справедливість, особиста доброчесність, інституційна цілісність, особиста відповідальність за власні дії та підзвітність вищому керівництву.
Keywords: Федеральне бюро розслідувань; Служба безпеки України; корпоративна культура; корпоративна етика; зарубіжний досвід.