ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ЯК ОБ’ЄКТ ЦИВІЛЬНИХ ПРАВ (ПРАВОВІДНОСИН) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Окреслено авторське бачення окремих проблемних питань, що існують у контексті визначення житлово-комунальних послуг як об’єктів цивільних прав. Звернуто увагу, що цивільне законодавство не лише не дає відповіді на ці проблемні питання, але чітко і не визначає коло об’єктів цивільних прав. Зроблено висновок, що житлово-комунальна послуга як об’єкт цивільного права є певним благом, що надається спеціалізованою організацією та є результатом діяльності останньої. Така послуга є предметом багатьох видів договорів, проте має свою специфіку залежно від її виду, що може бути пов’язано з наявністю різних критеріїв якості наданих послуг (водопостачання, газопостачання, електропостачання тощо).
Keywords: об’єкт; житлово-комунальні послуги; послуга; цивільні права; предмет договору; нематеріальні блага; матеріальні блага