Особливості класифікації дитячих фарб для судової товарознавчої експертизи (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
У статті висвітлено методичні аспекти проведення судової товарознавчої експертизи дитячих фарб, окреслено особливості їхньої класифікації залежно від складу, призначення та безпечності. Розглянуто сучасні методи перевірки відповідності маркування продукції чинним стандартам. Систематизовано підходи до визначення якісних показників, типових дефектів фарб і впливу порушень умов зберігання або транспортування на їхню якість. Наведено рекомендації для експертів і виробників щодо підвищення якості продукції та вдосконалення контролю.
Keywords: класифікація дитячих фарб; судова товарознавча експертиза; маркування; безпечність; якісні показники; токсичність; дефекти дитячих фарб.