Фізичні тренування як фактор психологічної реабілітації та реадаптації військових (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2025)
Представлено аналіз науково-прикладних досліджень впливу фізичної активності на психічне здоров’я особистості. Презентовано технологію тренування та комплекс фізичних вправ, які позитивно впливають на психічний стан військовослужбовців і їхню готовність до виконання бойових завдань. Висвітлено результати спостереження за змінами у психофізіологічному стані військових після інтенсивних фізичних тренувань. З’ясовано, що фізичні тренування є невід’ємною частиною комплексного підходу до психологічної та соціальної реабілітації і реадаптації військових, оскільки вони забезпечують інтеграцію фізичного, психічного та соціального здоров’я.
Keywords: військовослужбовці; реабілітація; реадаптація; фізичні тренування; психологічне здоров’я; психологічна стійкість.