Технології психореабілітації особистості після травматичних подій (на прикладі програми реабілітації психологів сектору безпеки і оборони України) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті презентовано програму реабілітації психологів сектору безпеки і оборони України «Шлях до перемоги», що проводиться за підтримки громадської організації «Ініціатива Е+» в межах громадського проєкту «Пошук майбутнього» та Центру психологічного здоров’я Харківського національного університету внутрішніх справ. Програму спрямовано на профілактику професійного вигорання та відновлення психологічного здоров’я й професійної спроможності психологів. Розглянуто алгоритм проведення програми реабілітації. Описано вправи і техніки відновлення, які використовувались у процесі реабілітації.
Keywords: травма; психологічна допомога; соціально-психологічна реабілітація; програма; професійне вигорання; стрес; техніки відновлення.