Вибухові речовини та їхні композиції в російсько-українській війні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті проаналізовано вибухові речовини, що застосовуються в російсько-українській війні з 2014 року та після повномасштабного вторгнення 2022 року. Описано їхні хімічні властивості, методи виготовлення та використання. Вивчено фото- та відеоматеріали для виявлення нових маркувань і типів вибухових речовин. Проведено порівняння з іншими вибуховими речовинами, що дозволяє краще зрозуміти їхню ефективність та ризики.
Keywords: російсько-українська війна; вибухи на арсеналах; хімічна промисловість; вибухові речовини; нові композиції; спрощення виробництва; дефіцит сировини.