Змістовні складові криміналістичної характеристики втручання в діяльність представників органів державної влади (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
На підставі аналізу матеріалів слідчої та судової практики, з урахуванням механізму кримінально протиправної діяльності, пов’язаної зі втручанням у діяльність представників органів державної влади, запропоновано виокремлювати серед елементів криміналістичної характеристики цих кримінальних правопорушень такі: 1) особливості обстановки, часу та місця скоєння втручання; 2) типові сліди протиправної діяльності, спрямованої на втручання в діяльність потерпілого – представника органу державної влади; 3) способи скоєння втручання в діяльність представників органів державної влади; 4) характерні особливості потерпілого – представника органу державної влади, відомості про його рід діяльності, посадове становище, функціональні обов’язки, безпосереднього керівника тощо; 5) відомості про особу злочинця, мотиви та мету втручання в діяльність потерпілого – представника органу державної влади тощо.
Keywords: криміналістична методика; криміналістична характеристика; кримінальне правопорушення; злочин; втручання в діяльність; працівник органу державної влади.