Моральна відповідальності публічних службовців: сутність і напрями вдосконалення (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті зазначено, що морально-етичний бік діяльності публічних службовців все ще залишається terra incognita як для вітчизняного законодавця, так і для наукової спільноти. Вибір публічним службовцем однієї з етичних норм поведінки позиціонується як квінтесенція моральної відповідальності публічних службовців. З метою впровадження в діяльність вітчизняних публічних службовців високих моральних стандартів запропоновано такі напрями вдосконалення їхньої діяльності, як перебудова суспільної моралі в контексті розуміння діяльності викривачів; підвищення авторитету органів публічної влади; розроблення та ухвалення Кодексу етики публічного службовця.
Keywords: мораль; моральна відповідальність; публічні службовці; моральний стандарт; морально-етичний портрет; напрями вдосконалення.