Правове регулювання прав осіб, яким надається реабілітаційна допомога (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Наукове дослідження присвячено проблемам правового регулювання прав осіб, яким надається реабілітаційна допомога. Досліджено норми міжнародного та національного законодавства, що закріплюють права громадянина у сфері охорони здоров’я. Вивчено праці науковців, які досліджували особливості здійснення окремих прав пацієнтів. Охарактеризовано законодавчі акти, які регулюють права пацієнта реабілітаційного закладу в Україні. Запропоновано класифікацію прав пацієнта. Висловлено пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства.
Keywords: пацієнт; права пацієнтів; охорона здоров’я; право на охорону здоров’я; реабілітаційна допомога; реабілітаційні послуги; медичний заклад; реабілітаційний заклад; особисті немайнові права пацієнта.