Правове регулювання порядку проходження служби в міліції УСРР у 20-х роках ХХ ст. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Наукове дослідження присвячено проблемам правового регулювання проходження служби в міліції УСРР у 20-х рр. ХХ ст. Використано законодавчі та підзаконні акти, прийняті органами влади УСРР у досліджуваний період. Введено у науковий обіг окремі архівні документи, які містять накази органів управління міліцією щодо проходження служби. Визначено конкретні особливості проходження служби в міліції УСРР у досліджуваний період. Зроблено висновок про можливість правового регулювання служби сучасних поліцейських на підставі норм трудового права.
Keywords: міліція; проходження служби; правове регулювання; прийом на службу; кар’єра; звільнення.