Емпіричне дослідження постдосвідного зростання військовослужбовців – учасників бойових дій (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано роль постдосвідного зростання як важливого ресурсу психологічного відновлення та психологічної реабілітації військовослужбовців – учасників бойових дій та ветеранів. Наведено результати емпіричного дослідження постдосвідного зростання військовослужбовців – учасників бойових дій із різним життєвим і бойовим досвідом. Обґрунтовано взаємозв’язок постдосвідного зростання військовослужбовців із досвідом переживання травматичної і нетравматичної (негативної стресової) події. Зроблено висновок, що постдосвідне зростання, на відміну від посттравматичного зростання, може відбуватися під впливом як травматичної, так і нетравматичної (негативної стресової) події.
Keywords: постдосвідне зростання; посттравматичне зростання; життєвий досвід військовослужбовця; травматичний досвід; нетравматичний (стресовий) досвід; військовослужбовці – учасники бойових дій.