Повідомлення про підозру на вебсайті Офісу Генерального прокурора та в газеті «Урядовий кур’єр»: вимоги й алгоритм публікації (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано повідомлення про підозру, що публікуються на вебсайті Офісу Генерального прокурора й у газеті «Урядовий кур’єр», встановлено відсутність єдиної практики щодо таких публікацій. Виявлено можливі порушення прав учасників кримінального провадження. Запропоновано деталізувати вимоги до повідомлення про підозру. На основі відомчого нормативно-правового акта, вимог редакції газети «Урядовий кур’єр» розроблено алгоритм публікації повідомлення про підозру для слідчого та прокурора.
Keywords: досудове розслідування; спеціальне досудове розслідування; кримінальне провадження; повідомлення; слідчий; прокурор; персональні дані; підозрюваний.