Характеристика повноважень територіальних управлінь Державного бюро розслідувань (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано наукові погляди вчених щодо розуміння поняття «повноваження територіальних управлінь Державного бюро розслідувань». Спираючись на проведений аналіз, зроблено висновок, що повноваженнями є законодавчо встановлений обсяг прав та обов’язків, який дозволяє повною мірою та максимально ефективно реалізувати завдання і функції територіальних управлінь Державного бюро розслідувань. Зазначено, що відповідні повноваження найбільш доцільно поділити на дві групи: 1) за суб’єктом, якому повноваження належать; 2) за спрямованістю.
Keywords: повноваження; правовий статус; територіальні управління; Державне бюро розслідувань.