Особливості класифікації сирокопчених ковбас при проведенні судової товарознавчої експертизи (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Окреслено методичні особливості проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас, проаналізовано теоретичні та практичні проблеми їх товарознавчого дослідження, визначено товарознавчі аспекти сирокопчених ковбас та їхніх дефектів, систематизовано інформаційні дані щодо алгоритму проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас із метою перевірки на наявність характерних дефектів. Перелічено етапи проведення судової товарознавчої експертизи сирокопчених ковбас. Запропоновано рекoмендaцiї щoдo oцiнки якoстi сирокопчених ковбас для експертних oргaнiзaцiй i споживачів.
Keywords: класифікація сирокопчених ковбас; судова товарознавча експертиза; якiсть; інструментальні методи досліджень; мікробіологічні методи досліджень; дефекти сирокопчених ковбас.