Методи судово-експертного дослідження налбуфіну (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано особливості хімічного дослідження налбуфіну гідрохлориду для встановлення його наявності в досліджуваному об’єкті. Розглянуто порядок відбору аналітичної наважки для дослідження налбуфіну при проведенні багатооб’єктних експертиз матеріалів, речовин та виробів, порівняно його з іншими опіоїдами. Оцінено ризики, що можуть виникнути при використанні налбуфіну гідрохлориду для знеболюючого ефекту в різних випадках для окремих категорій населення, його немедичне застосування. Запропоновано підвищити рівень державного контролю за обігом налбуфіну.
Keywords: налбуфін; дослідження, опіоїди; наркотична залежність; тонкошарова хроматографія; хромато-мас-спектрометрія.