Індивідуально-особистісні профілі психологічної придатності особи до служби в поліції (за результатами застосування індивідуально-типологічного опитувальника) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Вивчено та проаналізовано індивідуально-особистісні психологічні профілі працівників поліції, отримані на основі багаторічного дослідження із застосуванням адаптованої україномовної психодіагностичної методики «Індивідуально-типологічний опитувальник» Л. Собчик. Представлені результати містять опис різних типів індивідуально-особистісних профілів, які характеризуються як сприятливі, менш сприятливі і несприятливі для службової діяльності в системі Національної поліції України залежно від типологічних особливостей, специфіки провідних тенденцій, властивостей мислення, комунікації, типу реакції на стрес тощо. Показано, що за результатами виконання цього опитувальника психологи можуть робити обґрунтовані висновки щодо ступеня придатності особи до професійної діяльності, а також щодо призначення на посади і можливостей індивідуального та професійного розвитку працівників поліції.
Keywords: індивідуально-типологічний опитувальник; індивідуально-особистісний психологічний профіль; психологічна придатність; провідні тенденції.