Правове регулювання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Розкрито проблеми правового регулювання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я. Досліджено законодавчі та підзаконні акти, які регулюють правовідносини у сфері охорони здоров’я. Вивчено праці науковців, які досліджували питання, пов’язані з управлінням комунальними закладами охорони здоров’я. Запропоновано класифікацію повноважень органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я. Висловлено пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства про охорону здоров’я та про місцеве самоврядування.
Keywords: охорона здоров’я; комунальні заклади охорони здоров’я; правове регулювання; повноваження; місцеве самоврядування; медичні послуги.