Особистісні чинники самоврядування персоналу сектору безпеки і оборони України (на прикладі військовослужбовців Національної гвардії України) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Проаналізовано емоційно-вольові, інтелектуальні й комунікативні особистісні особливості як змістовні складові самоврядування у військовослужбовців Національної гвардії України. Наведено результати емпіричного дослідження емоційно-вольових, інтелектуальних і комунікативних особистісних особливостей військовослужбовців Національної гвардії України. Зроблено висновок, що здатність до самоврядування у військовослужбовців Національної гвардії України є похідною не стільки від окремих сталих комунікативних, інтелектуальних, емоційно-вольових особистісних особливостей, скільки залежить від загальної здатності довіряти собі, своїм професійним знанням і вмінням.
Keywords: самоврядування; емоційно-вольові особистісні особливості; інтелектуальні особистісні особливості; комунікативні особистісні особливості; військовослужбовці Національної гвардії України.