Протидія сучасним способам легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних злочинним шляхом із використанням криптовалюти (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Статтю присвячено пошуку шляхів удосконалення чинного законодавства щодо протидії корупції. Викладено основні особливості розвитку схем легалізації грошових коштів, інструментом учинення яких є криптовалюта. Визначено базові дефінітивні категорії таких понять, як «криптовалюта», «NFT», «смурфи», «дропи» та ін. Виокремлено головні недоліки інституційного та нормативного механізму виявлення й розслідування цієї категорії правопорушень, ураховуючи використання сучасних фінансових технологій.
Keywords: криптовалюта; легалізація (відмивання) грошових коштів; біткоїн; фінансові технології; активи.