Аспекти проведення судової товарознавчої експертизи соняшникової олії (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
У статті досліджено особливості проведення митної експертизи рослинної олії, її методи, порядок проведення й оформлення висновку експерта. Розглянуто види соняшникової олії, її властивості. Висвітлено проблеми забезпечення якості та безпеки рослинних олій у частині фальсифікації продукції на українському ринку з урахуванням динаміки його розвитку щодо конкретної товарної групи. Детально охарактеризовано види фальсифікації. Відображено експертні думки відповідно до нових вимог щодо показників якості та безпеки.
Keywords: митна експертиза; методи експертизи; рослинна олія; органолептичні та фізико-хімічні показники; імпорт олії; управління якістю; забезпечення якості; безпека; фальсифікація.