Класифікація судово-психіатричних експертиз (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Статтю присвячено класифікації судово-психіатричної експертизи в Україні. Розглянуто ключові категорії експертизи, її основні завдання та змістові характеристики, а також питання застосування судово-психіатричної експертизи в судовій практиці. Наведено основні аспекти щодо проведення судово-психіатричної експертизи, а саме: методологічні питання, клінічні, юридичні й етичні аспекти.
Keywords: експертиза; судово-психіатрична експертиза; класифікація; експерт; правопорушення.