Проблеми діяльності кінологічних підрозділів Національної поліції в умовах війни (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
У статті висвітлено основні проблемні питання, які виникають під час організації діяльності кінологічних підрозділів Національної поліції України. Сформовано авторське бачення основних способів і напрямів вирішення наявних проблем, особливостей діяльності Національної поліції в умовах воєнного стану. Наголошено на нових перспективних напрямах застосування службових собак у Національній поліції та в інших структурах сектору безпеки та оборони. Запропоновано внесення змін до нормативної бази з метою упорядкувати застосування службових собак.
Keywords: K9; кінологічне забезпечення; службова кінологія; поліцейські кінологи; пошук трупів; пошук зброї; службові собаки на блокпосту.