Правові засади міжнародного співробітництва Національної поліції України з правоохоронними органами іноземних держав (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Важливу роль у забезпеченні формування безпекового простору як на території держави, так і на її кордонах відіграють правоохоронні органи. Центральне місце в системі правоохоронних органів України посідає Національна поліція України, на яку покладено реалізацію багатьох функцій у контексті здійснення правоохоронної діяльності. Не менш важливою є організація ефективного міжнародного співробітництва Національної поліції України з органами та організаціями держав-сусідів, країн-партнерів і тих, які надають вагому підтримку нашій державі у відновленні територіальної цілісності. Дослідження шляхів удосконалення та підвищення ефективності міжнародного співробітництва Національної поліції України з правоохоронними організаціями інших держав є одним із важливих компонентів подальшої євроінтеграції, а отже, і пріоритетним напрямом зовнішньої політики.
Keywords: Національна поліція України; міжнародна правоохоронна організація; правоохоронна функція; правоохоронний орган; громадська організація; взаємодія; міжнародне співробітництво.