Характеристика джерел римського приватного права (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Спираючись на аналіз наукових поглядів учених, запропоновано авторське визначення поняття «джерела римського приватного права». Здійснено аналіз теоретичних підходів науковців щодо класифікації та переліку ключових джерел міжнародного приватного права. Запропоновано власний підхід щодо класифікації джерел римського приватного права.
Keywords: римське право; джерела права; класифікація; звичаї; закони; угоди; судові рішення.