Правовий статус суб’єктів громадського контролю за діяльністю Національної поліції України (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Проаналізовано та з’ясовано поняття громадського контролю за діяльністю Національної поліції України. Наголошено на важливості громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів в аспекті розвитку демократичної держави з активним громадянським суспільством. Визначено основні форми та суб’єктів реалізації громадського контролю. Окремо встановлено дієвість медіа, громадських рад і громадських організацій в реалізації громадського контролю за діяльністю поліції. Зроблено висновок, що громадський контроль підвищує якість та ефективність поліцейської діяльності.
Keywords: громадський контроль; Національна поліція; правоохоронна система; громадськість; демократія.