Адміністративна відповідальність за невиконання рішень органів місцевого самоврядування (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Наукове дослідження присвячено проблемам адміністративної відповідальності за порушення вимог підзаконних актів органів місцевого самоврядування. Звернено увагу, що обов’язковість рішень місцевих рад та їх виконавчих комітетів є однією з гарантій місцевого самоврядування. Стверджено, що невиконання багатьох підзаконних актів органів місцевого самоврядування може призвести до адміністративної відповідальності. Надано пропозиції щодо розширення компетенції адміністративних комісій і виконавчих комітетів у сфері притягнення до адміністративної відповідальності.
Keywords: місцеве самоврядування; гарантії, адміністративна відповідальність; обов’язковість; підзаконні акти.