Огляд комп’ютерних даних: сутність і процесуальний порядок проведення (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Статтю присвячено з’ясуванню сутності і процесуального порядку проведення огляду комп’ютерних даних у кримінальному провадженні. Визначено, що безпосереднім об’єктом такого огляду є аудіо-візуальний вираз комп’ютерних даних. Наголошено, що процесуальний порядок проведення цієї процесуальної дії регламентовано статтями 104, 105, 223, 237 Кримінального процесуального кодексу України. Огляд комп’ютерних даних визначено як гласну слідчу (розшукову) дію, що проводиться стороною обвинувачення з використанням електронно-обчислювальної техніки шляхом безпосереднього сприйняття аудіо-візуального виразу комп’ютерних даних з метою отримання відомостей про факти, що мають значення для кримінального провадження.
Keywords: кримінальне провадження; доказування; збирання доказів; слідчі (розшукові) дії; огляд; комп’ютерні дані.