Система суб’єктів забезпечення територіальної оборони України та місце органів місцевого самоврядування серед них (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів учених і норм чинного законодавства, виокремлено ключових суб’єктів забезпечення територіальної оборони в Україні. Проаналізовано правовий статус і роль кожного суб’єкта в механізмі забезпечення територіальної оборони, а також запропоновано їх класифікацію. Визначено місце органів місцевого самоврядування в ній. Наголошено на тому, що органи місцевого самоврядування посідають самостійне та незалежне місце в системі суб’єктів забезпечення територіальної оборони України.
Keywords: суб’єкт; система; місцеве самоврядування; забезпечення; територіальна оборона.