Теоретико-методологічні основи судової товарознавчої експертизи швейних виробів (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Висвітлено проблеми методології судової товарознавчої експертизи швейних виробів. Виявлено, що внаслідок відсутності уніфікованої термінології виникають розбіжності у тлумаченні методологічних вказівок із проведення експертиз і розходження в інтерпретації результатів досліджень. Унаслідок цього відмінності між призначенням, складом матеріалів і ринковою кон’юнктурою того чи іншого виду швейного виробу можуть суттєво впливати на вибір методів дослідження. У зв’язку із цим розглянуто номенклатуру об’єктів судової товарознавчої експертизи швейних виробів, яка дає змогу впорядкувати дії експерта відповідно до специфіки об’єкта дослідження. Надано рекомендації щодо впорядкування груп показників для експертизи швейних виробів.
Keywords: судове товарознавство; експертиза швейних виробів; номенклатура об’єктів експертного дослідження; безпека швейних виробів; методологія товарознавчої експертизи.