Особливості правового регулювання архівних інформаційних ресурсів у сфері дослідження розвитку ракетно-космічної галузі (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Розкрито проблему закритості архівних інформаційних ресурсів у сфері дослідження розвитку ракетно-космічної галузі. Важливим джерелом у сфері ракетно-космічної діяльності вказано фонди музеїв організацій, де розроблялась і випускалась певна техніка, а також інтерв’ю безпосередніх учасників створення ракетно-космічної техніки, тобто усні джерела інформації. Розглянуто можливість надання таким усним джерелам інформації статусу офіційного документа у правовому полі. Наголошено на необхідності гарантованого збереження усних джерел інформації щодо ракетно-космічної діяльності в архівах України та забезпеченні їх доступності для використання нинішніми користувачами та майбутніми поколіннями, що потребує відповідного правового забезпечення та регулювання.
Keywords: ракетно-космічна діяльність; правове регулювання; усні джерела інформації; експертиза; унікальний документ; доступність.