Органи місцевого самоврядування та військові адміністрації: актуальні проблеми функціонування в умовах воєнного стану (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Статтю присвячено дослідженню проблем функціонування органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій в умовах воєнного стану. Проаналізовано правові наслідки, коли за наявності органів місцевого самоврядування створюються військові адміністрації та їм передаються повноваження органів місцевого самоврядування. У результаті проведеного дослідження визначено коло правових проблем, з якими стикаються органи місцевого самоврядування та військові адміністрації за умови одночасного існування.
Keywords: органи місцевого самоврядування в період воєнного стану; повноваження військових адміністрацій; правовий режим воєнного стану; децентралізація.