Значення та поняття публічної безпеки і порядку (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Статтю присвячено аналізу правової категорії «публічна безпека та порядок», проведено аналіз наукових досліджень на цю тему. Порівняно поняття «публічна безпека та порядок» із спорідненим поняттям «громадська безпека і порядок», проаналізовано їх за допомогою тлумачного словника української мови. Конкретизовано погляд на визначення поняття «публічна безпека та порядок» у контексті діяльності Національної поліції України, обґрунтовано думки щодо їх ототожнення. Досліджено статті, де згадується поняття «публічна безпека та порядок».
Keywords: публічна безпека; публічний порядок; громадський порядок; громадська безпека.