Проблемні питання збирання доказів у кримінальному провадженні стороною захисту (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Досліджено генезис механізму збирання доказів у кримінальному провадженні, законодавче закріплення в нормах міжнародного законодавства, адаптацію до Конституції України, національного процесу законодавства щодо забезпечення і реалізації права на професійну правничу допомогу в кримінальному процесі України, а також стан процесуального механізму збирання доказів стороною захисту. На ретроспективному рівні досліджено наявні проблемні питання процесуального механізму збирання та отримання доказів стороною захисту на стадії досудового розслідування. За результатами дослідження напрацьовано та запропоновано низку пропозицій і рекомендацій щодо вдосконалення теоретичних і прикладних питань із зазначеного напряму.
Keywords: докази; кримінальне провадження; захисник; адвокат; сторона захисту; повноваження захисника; роль; статус; реалізація; досудове слідство.