Об’єкти і суб’єкти реєстраційних та дозвільно-ліцензійних процедур у діяльності Національної поліції (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
На теоретичному рівні проведено розмежування категорій «об’єкти» і «предмети», «суб’єкти» та «учасники» реєстраційних і дозвільно-ліцензійних процедур у діяльності Національної поліції, що дало можливість: виокремити об’єкти останніх (здійснення операцій з усіма об’єктами, на які поширюється дозвільна система, надання послуг з охорони власності та громадян, реалізація маршрутів дорожнього перевезення небезпечних вантажів, перевезення надгабаритних, великовагових вантажів), їх предмети (оригінали дозволів і ліцензій, а також їх копії, дублікати, переоформлені дозволи та ліцензії); визначити учасників цих процедур (суб’єкти їх надання, фізичні та юридичні особи, треті особи, що сприяють здійсненню процедур) та суб’єкта їх реалізації – систему підрозділів Національної поліції.
Keywords: адміністративні послуги; адміністративні процедури; поліцейські послуги; реєстраційні процедури; дозвільно-ліцензійні процедури; дозвіл; ліцензія; дозвільна система; об’єкт; суб’єкт.