Характеристика складу адміністративного проступку, який полягає в порушенні правил карантину людей (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Наукове дослідження присвячено вивченню складу адміністративного проступку, пов’язаного з порушенням правил карантину людей. Визначено загальний, родовий і безпосередній об’єкти адміністративного правопорушення. Встановлено перелік діянь, які складають об’єктивну сторону проступку. Названо перелік громадян і посадових осіб, які належать до суб’єктів правопорушення. Охарактеризовано суб’єктивну сторону порушення правил карантину людей. Запропоновано внести зміни до законодавства про адміністративні правопорушення задля вдосконалення правового регулювання адміністративної відповідальності за порушення правил карантину людей.
Keywords: карантин; адміністративне правопорушення; склад адміністративного проступку; адміністративна відповідальність.