Міжнародно-правове визначення статусу національних меншин у країнах Центральної та Східної Європи в межах Версальської системи (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Досліджено особливості міжнародно-правового визначення статусу національних меншин у межах Версальської системи на прикладі низки країн Центральної та Східної Європи. Проаналізовано систему договорів, декларацій та угод, що мали забезпечувати дотримання прав національних меншин і гарантом яких виступала Ліга Націй. Визначено слабкі сторони цієї системи, які не дозволили створити ефективних міжнародних механізмів захисту прав національних меншин у зазначених регіонах Європи.
Keywords: національні меншини; Ліга Націй; правовий захист; Малий Версальський трактат; Постійна палата міжнародного правосуддя.