Інституційна роль органів прокуратури в запобіганні та протидії корупції в Національному антикорупційному бюро України: розмежування повноважень і шляхи вдосконалення правових засад (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
На підставі аналізу положень нормативно-правових актів, які визначають сферу компетенції органів прокуратури, зокрема їх завдання та функції, зроблено висновок, що органи прокуратури залежно від змісту поставлених перед ними завдань і здійснюваних функцій по-різному беруть участь у запобіганні та протидії корупції в Національному антикорупційному бюро України, а зміст такої діяльності має чітко виражений дуалістичний характер. Запропоновано авторську редакцію розділу 3 Положення про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру Офісу Генерального прокурора.
Keywords: органи прокуратури; Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне антикорупційне бюро України; повноваження; завдання; функції.