Завдання Національної поліції України як суб’єкта реалізації превентивної функції держави (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
У статті досліджено завдання Національної поліції України як суб’єкта реалізації превентивної функції держави. Наголошено, що завдання Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України є важливою складовою визначення особливостей його діяльності й адміністративно-правового статусу, оскільки ефективне виконання Департаментом своїх повноважень залежить від чіткого законодавчого розуміння його завдань як базового елемента адміністративно-правового статусу будь-якого органу державної влади.
Keywords: завдання; Національна поліції України; суб’єкт; превенція; держава; Україна.