Встановлення поліцією причин та особливостей домашнього насильства щодо дітей (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
У статті розкрито найбільш актуальні проблеми щодо захисту дітей від домашнього насильства. Проблема захисту таких дітей має певні складнощі. Це пояснюється тим, що переважна більшість постраждалих дітей – це діти з неблагополучних родин, як правило, захистити таку категорію осіб мало у кого виникає бажання. Звернено увагу на процедуру опитування дітей постраждалих від домашнього насильства. Встановлено, що процес отримання показань неповнолітніх, які зазнали домашнього насилля, має певні труднощі. Охарактеризовано основні види насильства над дітьми, суб’єктів, які вчиняють насильство над дітьми, небезпечні наслідки для суспільства, де активно проявляється домашнє насильство над дітьми.
Keywords: насильство в сім’ї; опитування дітей; «зелена кімната»; насильство над дітьми.