Краудінвестинг як сучасний напрям реалізації бізнес-ангельського інвестування в Україні (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Статтю присвячено опрацюванню проблематики регулювання бізнес-ангельських інвестицій для реалізації інноваційних проєктів стартапів малими підприємствами на стадії створення. Досліджено специфіку та визначено доцільність застосування краудінвестингу для залучення інвестицій від добровільних індивідуальних венчурних інвесторів через мережу Інтернет. Проаналізовано провідний зарубіжний досвід і визначено особливості та перешкоди застосування краудінвестингу у вітчизняних умовах. Зроблено висновок, що стимулювання індивідуального венчурного інвестування набуває особливої актуальності та поширення у глобальному економічному середовищі, тому краудінвестинг в умовах гострого дефіциту інвестиційних коштів убачається досить перспективним напрямом реалізації бізнес-ангельського інвестування в Україні.
Keywords: венчурне інвестування; індивідуальний венчурний інвестор; стартап; бізнес-ангел; краудфандинг; краудінвестинг.