Розбудова національної системи кібербезпеки України як необхідний елемент розвитку інформаційного суспільства (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
У статті досліджено сучасні проблеми розбудови національної системи кібербезпеки України. У зв’язку з появою нових викликів та загроз у кіберпросторі виникає необхідність пошуку нових методів і способів протидії кіберзлочинності та кібертероризму. Обґрунтовано необхідність в умовах зростання кількості й складності кіберзлочинів посилення міжнародної співпраці та вдосконалення чинного законодавства.
Keywords: кібербезпека; кіберзагрози; кіберстійкість; об’єкти критичної інфраструктури; міжнародне співробітництво.